Rolf Haugen startet som servitør på Grand Hotel i 1976. Etter å ha servert på hotellet i mer enn 30 år, har han og kona Sissel kjøpt leilighet i Grandkvartalet med hotellet vegg i vegg. Ringen er sluttet.

Den kokkeutdannede trønderen var bare i slutten av 20-årene da han kom til Larvik. Etter å ha tatt fagbrev som kokk på Hotell Phoenix og servitørfagbrev på Astoria i Trondheim, var det lysten etter å oppleve noe nytt som fikk ham til å flytte sørover. Etter et snaut år i Kristiansand, ble det Larvik og servitørjobb på Grand.

Gamle trebåter langs brygge

Leilighet til salgs i Larvik

Les artikkel

Den store kjærligheten

Rolf har alltid vært en sosial kar og skaffet seg raskt nye venner i Larvik. Under et besøk på legendariske Hvalen restaurant på Østre Halsen, var det Larvikjenta Sissel Leseth som fikk oppgaven med å servere Rolf og kompisene. Med rekeaften og stekende sommersol i vakre omgivelser, tok det ikke lang tid før Rolf ble sjarmert av den søte og livlige servitøren. Han inviterte likegodt Sissel med på fotballkamp på Hamar, hvor favorittlaget Rosenborg skulle møte HamKam bare noen dager senere.

Problemet var bare at Sissel ikke var fotballinteressert, men hun syntes jo trønderen var en interessant kar og takket ja til en kaffekopp på hybelen Rolf leide lenger oppe i byen. Siden har det vært de to.

– Det var den store kjærligheten og sa pling i boksen allerede under middagen på Hvalen, ler Rolf 48 år etter det første møtet med kona.

Brudeparet med blomsterbukett
Rolf som servitør

Et servitørliv

Rolf er full av historier fra servitørlivet. Han husker godt at han serverte Dronning Elizabeth og tidligere statsminister Per Borten under et statsbesøk i Trondheim i 1969, men kan også mimre tilbake til store middager på Grand med både Kronprins Harald, Kong Olav og tidligere statsminister Einar Gerhardsen. Han var også med å servere Bjørg Eva Jensen under kommunens jubileumslunsj etter OL-gullet i Lake Placid i 1980.

75-åringen mimrer tilbake til da det ble oppstandelse blant servitørene under middagen med Kong Olav på Grand. Statsminister Gerhardsen hadde brifet dem på forhånd om at kongen røykte Teddy sigaretter, men restauranten var tom for Teddy og butikkene var søndagsstengt. En av servitørene kastet seg rundt og beinfløy bort til Essostasjonen lenger borti gata, hvor de heldigvis hadde en pakke liggende. Kongen fikk sin Teddy og servitørene kunne puste lettet ut.

Har alt de trenger i ny leilighet

Rolf og Sissel jobbet sammen som servitører på Grand i fire år, men da de ikke hadde mer å snakke om måtte hun bytte til Hotell Wassilioff, forteller Sissel med et glimt i øyet. Han jobbet på Grand siden starten i 1976 og fram til han ble pensjonist i 2013, kun avbrutt av noen år på Prinsesse Ragnhild og ett år på Color Fantasy.

Paret har bodd det meste av sitt felles liv i enebolig i Larvik. Nå skal dagene leves i leiligheten i Prinsegata 10 i Grandkvartalet. I leiligheten i femte etasje nyter de ettermiddagskaffen i høstsola på balkongen. Her kan Rolf og Sissel puste ut og lene seg tilbake, uten å bekymre seg for hagearbeid eller vedlikehold av hus.

Leiligheten på 73 kvadratmeter ble kjøpt i mai 2022 og etter et drøyt år med venting flyttet paret inn i slutten av september 2023. Paret var ikke av de som trålet internett etter leilighet til salgs i Larvik, men tanken på å flytte til leilighet hadde vært der lenge. Det var barna som presset på for å få Rolf og Sissel til å gjøre alvor av planene. Selv om de begge fortsatt er i god form, begynner alderen å gjøre seg gjeldende. Med heis, alt på ett plan og det de trenger i umiddelbar nærhet, er alt på plass for et behagelig liv i sentrum av Larvik.

– Jeg skulle ønske vi hadde gjort dette før. Alt er lettvint her og vi har alt vi trenger fra A til Å. Det er bestandig noe å gjøre i et stort hus, men her kan vi slappe av på en helt annen måte og reise bort uten å tenke på noe som helst, sier Sissel som gleder seg til å gå ned til søndagsfrokost i spisesalen på Grand Hotel.

Sissel og Rolf i sin leilighet i Grandkvartalet

Hotellfordeler

Som leilighetseiere i Grandkvartalet får de tilgang på flere fordeler gjennom fordelsprogrammet Grand Living, som utbygger tilbyr i samarbeid med hotellet. Rolf viser fram fordelskortet fra Grand Living og får anvist bord i restauranten. Paret er på fornavn med servitørene, det er tydelig at de trives og benytter seg av hotellets fasiliteter.

– Det er en stor fordel for oss at vi har alt vi trenger i tilknytning til hotellet, vi kan bare gå ned trappene eller ta heisen til restauranten og spise frokost, lunsj eller middag til rabattert pris. Vil vi trimme kan vi ta en tur på trimrommet som er gratis for oss som bor her. Får vi besøk av familie eller venner, kan vi leie ekstra rom på hotellet og skal vi ha selskap kan vi leie selskapslokale.

– Enklere kan det ikke bli. Her blir det godt å leve, forteller Rolf og Sissel.